Friday

balance

... ... ...
What follows the light is what precedes it: the moment of balance, of dark equivalence.
... ... ...

15 comments:

  1. Τι υπέροχος πίνακας..και ποσο όμορφοι οι στιχοι..Καλο βραδυ..

    ReplyDelete
  2. Μαλιστα.
    Πολυ καλο.

    ReplyDelete
  3. If I may add a humorous remark about light : Terry Pratchett says "who said that light has the largest speed in the Universe? Where light arrives, running with that enormous speed, darkness is already there!"

    ReplyDelete
  4. "... εδώ κονιορτός πρώην γαρύφαλου
    μέσα σε τούλια από κουφέτα" (μεγάλη ΕΡΗΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΣΙΩΝ, για εξοικείωση με τις λεπτές ισορροπίες της ΣΙΩΠΗΣ που κουβαλάει η ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ - Δημουλά)

    ReplyDelete
  5. Το κοιταζεις ποτε το μπλογκακι σου?
    Απλα ρωταω...

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα, Γιώργο. Εύχομαι η στιγμή που δεν έχουμε λόγια να είναι πάντα εμπρός στην ομορφιά.

    ReplyDelete
  7. Καλή μου roadartist, καλό βράδυ. Μερικά βράδια μετά, μόλις γύρισα. Η σελίδα του Richard Cook είναι για να τη βλέπεις ώρες. Ζωγραφίζει καταπληκτικά αυτά τα γκριζογαλανοπράσινα χρώματα. Και οι στίχοι της Louise Gluck είναι από αυτούς που δε θέλω να μεταφράζω - τόσο τέλεια τοποθετημένες οι λέξεις, τόσο μεγάλο το περιεχόμενο.

    ReplyDelete
  8. Ανυπόμονε, zero. Το κοιτάζω συχνά, σχεδόν κάθε μέρα. Αλλά έλλειψα λίγες μέρες και άφησα πίσω το pavilion. Είπα να κάνω διακοπές από working μα και από blogging.

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα, Σπύρο. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η παρατήρηση του Terry Pratchett.

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα, flying libido. Η ποίηση ακολουθεί την ποίηση. Έτσι όπως η ζωή διαδέχεται τη ζωή. Ελπίζω κι εύχομαι το κάθε βήμα καλλίτερο.

    ReplyDelete
  11. Αναρωτιέμαι αν είσαι πράγματι εσύ που κάποτε μιλήσαμε. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως αγαπούσες την ποίηση! Αυτό μου είχε μείνει στο μυαλό και προσπαθούσα να διακρίνω την αλήθεια από το ψέμα. Τελικά, έπεσα σ' αυτό το μπλογκ που είναι γεμάτο ποίηση και λέω πως μάλλον είσαι ΕΣΥ!
    Γεια σου, λοιπόν...

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα, Νίκο. Ναι, είχαμε μιλήσει μαζί κάποτε. Με είχες φιλοξενήσει στις "άλλες σελίδες" - πόσα χρόνια πριν! Χαίρομαι πάρα πολύ να σε καλωσορίζω εδώ. Μα δεν καταλαβαίνω, τι θέλεις να πεις; Σου είχε περάσει απ' το νου ότι η αγάπη μου για την ποίηση περιείχε το παραμικρό ίχνος ψεύτικου;

    ReplyDelete
  13. Kαλησπέρα,
    ....very profound....

    ReplyDelete
  14. Καλώς όρισες, Σοφία. Πράγματι η Louise Gluck έχει βρει τον τρόπο να μεταμορφώνει τον στοχασμό περνώντας τον μέσα από το δρόμο της ποίησης. Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις.

    ReplyDelete