Wednesday

ό,τι είναι σήμερα

Πόσο εύκολα μπορεί ν' ανάψει μια ερωτική φλόγα, πόσο εύκολα, εκεί που καθένα απ' τα δυο βλέμματα διαρρηγνύει το άλλο, εκεί που τα κορμιά ακούν την επιθυμία, εκεί που ξυπνάει η λαχτάρα να φας μια μπουκίτσα απ' το ξένο σώμα, να το κάνεις δικό σου. Πόσο εύκολα μπορείς να σβήσεις την ερωτική φλόγα, πόσο εύκολα, καθώς αρνείσαι να πέσεις μέσα της, να λιώσεις στ' ολοκαύτωμά της, να γίνεις το θαύμα, το μπλε φως μες στην καρδιά της. Είμαι αυτό που εσείς οι άντρες ονομάζετε εύκολη γυναίκα, υποκλίνομαι στη σάρκα μου, η σάρκα μου δόθηκε για να ζήσω, ό,τι απολαμβάνω μέσω της σάρκας μου, εξαιτίας της ό,τι υποφέρω. Πήγαινε τώρα, έχεις να δουλέψεις, έχεις να παραδόσεις έργο αύριο. Αύριο. Αύριο είναι άλλη μέρα, είναι αργά για ό,τι είναι σήμερα.

4 comments:

  1. Δεν μπορώ παρά να σου βγάλω το καπέλο ...
    Να 'σαι πάντα καλά να ζεις τη ζωή που επιθυμείς κι ονειρεύεσαι ...

    ReplyDelete
  2. Προσπαθώ, Εύα μου. Δεν είναι εύκολο. Σ' ευχαριστώ για τη θερμή ευχή. Έχω κερδίσει κάποιες ελευθερίες με τον εαυτό μου. Αλλά συχνά η ζωή με προκαλεί για την ακύρωσή τους. Ελπίζω να μη λυγίσω.

    ReplyDelete
  3. Κι ας σε ξέρω μόνο απ' τις λέξεις, κάτι μου λέει πως δεν θα λυγίσεις.
    Αντιστέκεσαι στον κυνισμό με αθωότητα και έρωτα ... κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Να 'σαι καλά.

    ReplyDelete
  4. Μακάρι να τα καταφέρνουμε ν' αντιστεκόμαστε. Με όπλα την αγάπη για την ομορφιά και το σεβασμό για το θαυμασμό. Αν όχι κάθε φορά, έστω τις περισσότερες φορές. Αυτή είναι η συμμετοχή μας στο θαύμα. Το ξέρεις κι εσύ αυτό, Εύα. Το διαβάζω στα κείμενα που γράφεις αλλά και σ' αυτά που επιλέγεις.

    ReplyDelete