Sunday

η ανάσα της αγάπης

δεν πάνε για ύπνο, καρδιά μου
τέτοια ώρα τα πουλιά
τα πουλιά αγρυπνούν
κελαηδούν
ν’ αντέξει η νύχτα τις οδύνες
να γεννήσει τη μέρα
να σηκώσει το δίσκο η ανατολή
ο ήλιος ν’ ανέβει τον κόσμο
ν’ ανοίξουν τα μάτια διάπλατα
του ανθρώπου στο φως
δεν πάνε για ύπνο, αγάπη μου
τέτοια ώρα τα πουλιά
τα πουλιά αγρυπνούν
τραγουδούν:
στην ανάσα της αγάπης
γεννιέται η καρδιά

6 comments:

  1. Δεν πάνε για ύπνο αγάπη μου τα πουλιά..
    Περιμένουν το δικό σου τιτίβισμα
    στο ξημέρωμα.
    Το δικό σου χαμόγελο και τη δροσερή σου ανάσα..
    Δεν πάνε για ύπνο τα πουλιά .
    Αγρυπνούν σε χαράδρες του Έρωτα μυστικές περιμένοντας το επόμενο φίλημα..


    Πανέμορφες οι λεξεις σου
    Καλα Χριστουγεννα σου ευχομαι

    ReplyDelete
  2. Δεν κοιμούνται τα πουλιά, αγάπη μου. Αγρυπνούν να τραγουδήσουν την αγκαλιά σου, που πλατιά ανοίγει, διαρρηγνύει την ομίχλη της ερωτικής θλίψης και με χωράει ολόκληρη.
    Συνεχίζει να γράφεται αυτό το ποίημα, Μαρία. Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές. Εύχομαι και σε σένα τα πιο φωτεινά.

    ReplyDelete
  3. Αποστόλου Παύλου Προς Κορινθίους Α' Επιστολή (§13.1 -13.13)
    Το μεγαλύτερον χάρισμα είναι η αγάπη:
    Εάν μιλώ τας γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπην, έγινα χαλκός που δίνει ήχους ή κύμβαλον που βγάζει κρότους.
    Και εάν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλην την γνώσιν, και εάν έχω όλην την πίστην, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπην, δεν είμαι τίποτε. Και εάν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλην μου την περιουσίαν, και εάν παραδώσω το σώμα μου δια να καεί, αλλά δεν έχω αγάπην, καμμίαν ωφέλεια δεν έχω.
    Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτη από ευμένειαν, η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, η αγάπη δεν καυχάται, δεν είναι υπερήφανη, δεν κάνει ασχημίες, δεν ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δεν λογαριάζει το κακόν, δεν χαίρει δια το κακόν, αλλά συγχαίρει εις την αλήθειαν, όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, ελπίζει για το κάθε τι, υπομένει το κάθε τι. Η αγάπη ποτέ δε θα παύσει να υπάρχει (η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει). Εάν είναι προφητείαι, θα καταργηθούν - εάν είναι γλώσσαι θα παύσουν - εάν είναι γνώσις θα καταργηθεί. Διότι μερικήν γνώσιν έχομεν και μερικήν προφητείαν.
    Αλλ' όταν έλθει το τέλειον, τότε το μερικόν θα καταργηθεί.
    Όταν ήμουν νήπιον, εμιλούσα σα νήπιον, εσκεπτόμουν σα νήπιον, εσυλλογιζόμουν σα νήπιον. Όταν έγινα άνδρας, κατήργησα τους νηπιακούς τρόπους.
    Τώρα βλέπομεν σα σε καθρέπτη αμυδρώς, τότε όμως θα βλέπωμεν πρόσωπον προς πρόσωπον. Τώρα γνωρίζω μερικώς, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώσιν, όπως είναι και η γνώσις του Θεού δι εμέ. Ώστε αυτά τα τρία μένουν: πίστις, ελπίς, αγάπη -
    μεγαλύτερη όμως από αυτά είναι η αγάπη (μείζων δε τούτων η αγάπη).

    ReplyDelete
  4. Η αγάπη δεν ζητάει, δεν της λείπει κάτι να πάρει. Η αγάπη πάντα έχει. Εμείς το μόνο που έχουμε είναι να της παραδοθούμε. Να της επιτρέψουμε χώρο μέσα μας, ν’ απλώσει ρίζες, να βλαστήσει, ν’ ανθίσει. Η αγάπη είναι η, αόρατη στα ατελή μας μάτια, ουσία που μας ενώνει στο ένα – ωσάν κύτταρα όλα τα όντα – κορμί του θεού.

    ReplyDelete
  5. Αeglie είσαι ένας από τους ανθρώπους που με έκανε ν' αγαπήσω την ποίηση και σε ευχαριστώ γι' αυτό. Έχει ομορφήνει η κάθε μέρα μου με περισσότερη αρμονία και μια γλυκιά προσμονή για τη συνέχεια. Να είσαι καλά..
    Καλά Χριστούγεννα

    ReplyDelete
  6. Margo, είναι πολύ μεγάλος αυτός ο λόγος για μένα. Σ' ευχαριστώ απ' την καρδιά μου. Μακάρι να τα καταφέρνω να γίνομαι κάθε μέρα λίγο καλύτερη. Να είσαι κι εσύ πολύ πολύ καλά. Καλά Χριστούγεννα.

    ReplyDelete