Tuesday

ένας αγαπημένος ποιητής

Πριν από λίγες εβδομάδες, σας ζήτησα να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας ποιητή – αν μπορούμε ν’ αποφασίσουμε κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Σαραντάρης είναι ο μόνος ανάμεσα στους πέντε ποιητές, που πρότεινα, ο οποίος δεν πήρε ούτε μια από τις είκοσι τέσσερις ψήφους. Ξέρω ότι είναι λιγότερο γνωστός από τους υπόλοιπους. Θέλω, λοιπόν, να κάνω κάτι για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Δεν θέλω όμως να καταπιαστώ με κάτι που δεν ξέρω πώς να το κάνω σωστά: ν’ αναλύσω και να κρίνω τον λόγο του ποιητή. Και πόσα ποιήματα ν’ αντιγράψει κανείς; Έτσι έψαξα και ανακάλυψα μια ολόκληρη συλλογή του να φιλοξενείται εδώ. Είμαι σίγουρη ότι θα τον απολαύσετε και θα τον αγαπήσετε πολύ.

8 comments:

  1. Είσαι θησαυρός!
    Σου αφιερώνω το ποίημα του "ψυχή" που ταιριάζει και στο ύφος σου.

    (Πάντως, σίγουρα έχεις επηρεαστεί στο στυλ και τον τρόπο γραφής σου από τον ωραιοθώρητο ποιητή.)

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα, Γιώργο. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος είμαι. Ένας άνθρωπος κουρασμένος από την ασχήμια και τη γρίνια. Που ψάχνει επίμονα κι απεγνωσμένα το ωραίο και το καλό. Το ωραιοθώρητο, όπως λες - παρατηρείς τα μάτια του; Το καλοειπωμένο. Την όμορφη πράξη. Σ' ευχαριστώ για την "ψυχή" που ... δεν ξέρει φυγή.

    ReplyDelete
  3. Σε ευχαριστούμε πολύ Αίγλη. Πολύ χρήσιμη η σελίδα, την έβαλα στα αγαπημένα στο pc μου. Καλό μήνα να έχουμε και καλό σου απόγευμα (είχα ψηφίσει Ελύτη).

    ReplyDelete
  4. Α, μπράβο. Καλή μου roadartist, πολύ χαίρομαι. Βλέπεις δεν μπορώ να περιγράψω εγώ τους ποιητές με τα δικά μου λόγια. Και μόνο με το έργο τους μπορώ να τους παρουσιάζω. Ήταν, λοιπόν, πολύ ευχάριστη και χρήσιμη έκπληξη και για μένα όταν βρήκα ολόκληρη αυτή τη συλλογή σε μια σελίδα. Ο Ελύτης είναι κι ο δικός μου πιο πολύ αγαπημένος. Τους αγαπώ πολύ όλους, αλλά δεν μπορώ ν' αποφύγω αυτή τη διάκριση. Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα.

    ReplyDelete
  5. me thn poihsh den exw kai thn kalyteri sxesh ,alla nomizw oti tha eprepe na exeis kai alloys poihtes opws varnali ,sikeliano ,kariwtaki ,kai isw kai kapoioys neoys ,alla mporeis na kaneiw nea psifoforia ,,kali synexeia

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα, κρασί & νερό. Έχεις δίκιο. Ναι, νομίζω θα κάνω αυτό που προτείνεις. Ίσως με κάποια ομαδοποίηση. Σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  7. Μόλις πεθάνει
    Η αγάπη
    Θέλει σιωπή μεγάλη
    Για να 'βρει στην άκρη του πόνου
    Την περίφημη λίμνη
    Τη λήθη.

    ReplyDelete
  8. Μακάρι να μην πέθαινε η αγάπη και να μην επιθυμούσαμε να λησμονήσουμε τους έρωτες. Αλλά κάτι - δεν ξέρω τι, μη με ρωτήσεις - μας πληγώνει βαθιά. Και καταφεύγουμε στη λησμονιά. Καλώς όρισες, παραμυθένια.

    ReplyDelete